Year: 2019

Year: 2019

Podcast-Elken by Dzyne
December 3, 2019 Kewangan, Am, Apps, artikel, Internet, Kesihatan, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Elken by Dzyne adalah satu bentuk kerjasama strategik antara Elken dan Dzyne. Pasaran ke 31 buah negara. Produk sedia ada iaitu kesihatan peralatan rumah seperti mesin air, kecantikan dan juga keperluan rumah seperti sabun dan sebagainya. Negara termasuk USA, Mexico, Filipina, indonesia dan banyak lagi r. Dzyne ni syarikat dari luar dalam 6 bulan dia

Read More
Dunia freelancer dan cabaran dipenghujung zaman
November 11, 2019 artikel, Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Seminggu dua ni banyak produk digital yg offer dan kandungannya yg agak bagus. Cuma kosnya enggak cukup dong. Freelancer macam saya amat perlukan kerja2 kecil seperti membina laman web, name card dan sebagainya. Hari ini saya letakkan contoh portfolio saya dalam website saya. Harap dapatlah sedikit kerja pada minggu2 yg mendatang. Modal sebelum ni banyak

Read More
The Best Chatbot Plugin for WordPress Website – FREE | Collect.chat
October 31, 2019 Internet, Apps, Automatic Plugin, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

   Get a free a chatbot plugin for your WordPress website – https://wordpress.org/plugins/collect… 👉 Drag and drop bot builder with over 50 templates to choose from. 👉 Make your conversations smart with branching. 👉 And get detailed analytics reports It’s the best WordPress plugin for email capture and lead generation! Q&A Story By 2025,

Read More
Sebenarnya tak susah pun kau nak buat pahala
October 27, 2019 Am adminBISNESTEAM

Sebenarnya tak susah pun kau nak buat pahala. Tengok 2 pemuda ni lakukan. Mereka cuma buka main hole, untuk lepaskan air banjir dari melimpahi jalan raya bagi mengelakkan banjir kilat.   Sekarang hujan kalau turun, macam kena curah je airnya. Alhamdulillah, sebab masih ada hujan. India ada kawasan yang dah setahun tak turun-turun hujannya. Gali

Read More
Orang berjaya sebab kuat kerja betulke?
October 25, 2019 Perniagaan, artikel, Dropship, Kewangan, Motivasi, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Koi sekarang kalau kerja sampai lewat malam badan dah tak kuat macam dulu. Walaupun tak kerja berat, badan kita ni ada limit juga. Dulu masa muda-muda, pukul 3-4 pagi boleh je buka laptop buat kerja. Bila ingat je buka laptop dan buat saja.   Sekarang nak kerja lebih pukul 1, badan dah rasa berat. Walaupun

Read More
Modal 50 sen jangan jual sampai RM1
October 21, 2019 artikel, Am, Kewangan adminBISNESTEAM

Modal 50 sen jangan jual sampai RM1 Salah tanggapan dan pemikiran tentang konsep rezeki Dahulu saya pemikiran saya agak sempit tentang rezeki, zakat dan derma atau sedekah ni. Masa sekolah dulu hanya tahu belajar, belajar dan belajar sahaja. Mentaliti orang dulu-dulu kebanyakan kena belajar pandai-pandai dan dapat pekerjaan yang bagus, bergaji besar (masa tulah) dan

Read More
5 Cara Jimat Duit-Pilihan ditangan anda
October 18, 2019 Kewangan adminBISNESTEAM

5 Cara Jimat Duit-Pilihan ditangan anda 1. Makan di kedai atau di rumah? Jika anda seorang, lebih baik makan di kedai sahaja dan selain anda begitu sibuk dengan tugas harian. Jika anda berkeluarga maka pilihan yang lebih baik adalah makan di rumah. Bukan sahaja makan di rumah itu lebih jimat tapi lebih mengeratkan hubungan kekeluargaan

Read More
Kehidupan bukan semuanya tentang duit
October 9, 2019 artikel, Perniagaan adminBISNESTEAM

Kehidupan bukan semuanya tentang duit. Ya. Kehidupan bukan semata-mata pasal duit. Ianya berkenaan cara kita menghargai dan rasa ikhlas terhadap orang lain kerana dunia adalah sementara serta bagaimana kita berasa ketaqwaan kepada orang lain. Dunia ini sudah menjalani satu perjalanan yang sangat panjang walaupun ianya hanya sementara kerana manusia itu dalam kerugian kecuali yang bertaqwa

Read More
Berniaga dan part time masa belajar
October 5, 2019 Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Kadangkala terlalu banyak promosi, pelanggan sukar juga nak buat pilihan. Maklumlah, bukan semuanya murah dan bukan semua pelanggan ada wang besar. Teringat zaman arwah Hani Mohsin dulu “Wang Besar..wang besar”. Tuan Ezaruddin Abd Rahman salah seorang peserta masih ingat tak? Cepat sungguh masa berlalu. Gamenya sudah lain sekarang, dulu kalau nak search internet lepak je kat kafe

Read More
BELLEZA-SATU SISTEM PENGHANTARAN TERKINI UNTUK PENIAGA MUSLIM
October 3, 2019 Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Dewasa kini penghantaran barangan seperti makanan dan runcit telah menjadi trend dengan wujudnya pelbagai apps dalam aplikasi IOS mahupun Android. Tidak dapat dinafikan ianya amat memudahkan urusan seharian seseorang mahupun syarikat atau kedai dan restoran dalam mendapatkan perkhidmatan secara penghantaran terus ke lokasi yang diminta. Samada pengangkutan secara e-hailing mahupun makanan serta barangan  ianya menggunakan

Read More
You cannot copy content of this page