You cannot copy content of this page

Selamat Menyambut Kemerdekaan yang ke-62 tahun Malaysiaku

Selamat Menyambut Kemerdekaan yang ke-62 tahun Malaysiaku
August 30, 2019 No Comments Am, artikel, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Bila kau jadi IM, soalan biasa kau susah nak jawab ” Tak kerjake hari ni?”. Tu takpa lagi, ada yg mark kau “Dia tu jual dadah”.

Erk! Dulu saya kerja je, gaji kecil je. Jadi saya cari alternatif lain, idea datang bila saya beli buku IK. Saya pergi kursus dia, 1st pasal ebook. Kemudian saya follow lagi talk dia. Lepas tu saya ikut belajar dengan IK dengan team dia. Belajar dalam 1 tahun, kemudian ikut lagi kursus grafik dengan team dia.

Saya juga follow ramai IM, sebelum dan selepas dia. Tahun lepas ikut webinar dengan team Batu Pahat, kursus ok tapi tak habis. Penaja lari, tak bayar coach. Saya masih stay jual online dan offline juga. Ekonomi masih tahap mendatar, nilai RM berbanding USD turun. Sekarang 1Usd= RM4.21+-.


Hidup kena diteruskan, bulan ni saya buat keputusan join satu team daripada sifu terkenal. Boleh bayar bulan-bulan, walaupun pelanggan saya ada yg macam tak mahu renew laman web.Saya tetap teruskan. Doakan saya, doakan kekawan kita juga yang berniaga. Agar perniagaan saya dan mereka maju, bila maju kita collabration bagi naikkan ekonomi orang kita. Buang masa dengan isu sensitif perkauman, ekonomi maju semua boleh perang. Perang jadi kaya, bukan jatuhkan pihak lawan dengan paksa. Erk! Tak guna kita bising2 pasal ekonomi bagai, tapi rakyat berpecah tak bersatu.

Esok dah 62 tahun kita merdeka, dah lama benar kita masih struggle nak kuatkan ekonomi kita. Walaupun indeks kemiskinan menurun tapi tak guna kalau kuasa beli kita hilang. Jadi siapa nak ikut saya belajar dengan sifu boleh hubungi saya. Katanya masih dalam promosi.
Semoga Malaysia aman, maju selalu. Ammin.

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yg ke 62 tahun.
#selamatharikemerdekaanke62tahun
#malaysiamerdeka62tahun #sifuik #ik #sifuim #ekonomiummah#islamiccountry #rmvsusd #unicrestdestudio

Nak sertai kumpulan Usahawan Online Malaysia? Jom! Sertai Saya. KLIK DI SINI

Tags
About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *