You cannot copy content of this page

Month: September 2019

Month: September 2019

BEBEL IM PODCAST-SIRI 2-TOP 3 SHOPPING DI MALAYSIA
September 30, 2019 Am, Internet, Podcast, Website Tips adminBISNESTEAM

http://bisnesteam.com/v1/mysoho/wp-content/uploads/sites/6/2019/09/Voice-12.mp3

Read More
Bila Harimau Malaya bersuara
September 29, 2019 Am, artikel, Politik adminBISNESTEAM

Minggu ini suara Malaysia berkumandang lagi di persidangan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu di New York. Hampir 15 tahun suara yang sama tidak berbisik di sana. Kali ini ianya diluahkan dengan penuh tanggungjawab oleh seorang negarawan yang sentiasa di puji oleh sesiapa saja suatu ketika dahulu. Tun M, namanya tidak asing lagi dikalangan penduduk antarabangsa. Suatu ketika

Read More
Anda nak hosting antarabangsa semurah USD$0.99? Jom baca!
September 25, 2019 Internet, Perniagaan Online, Website Tips adminBISNESTEAM

Apa khabar? Anda masih bekerja atau sudah berehat di bawah kepanasan mentari di pantai bali atau pantai terbaik dunia? Hi, nama saya Zulfaka, saya seorang perekabentuk laman sesawang lebih 10 tahun. Adakah anda datangnya dari Malaysia atau dari sebahagian dunia yang jauh dari sini? Maaflah sebab terlalu banyak saya bertanya. Sebabnya kata perpatah “The Customer

Read More
Jerebu dan kesan ke atas kesihatan
September 21, 2019 Am, artikel adminBISNESTEAM

Pagi ni macam biasa siap-siap nak hantar wife dan anak-anak. Sudah lebih seminggu keadaan melanda Semenanjung ni. Sabah dan Sarawak sudah lebih 2 minggu. Semalam seperti biasa ambil anak dari sekolah kebangsaan waktu petang. Sewaktu berborak dengan geng bapak (hehe), macam biasalah keluarlah cerita-cerita tentang macam-macam perkara. Hari tu, cerita pasal IPU menjadi topik hangat.

Read More
Benda yang kadang-kadang kita lupa lakukan
September 11, 2019 artikel, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Bulan ni kecoh dengan Buy Muslim First. Ada buat cerita macam2, kata barang Ca Ya Nun Alif tak laku. Bukan semua produk tak laku, banyak barang lagi orang kita jarang ceburi bidang tuh. Contohnya kedai barang-barang hardware, kedai bekalan barangan pertanian, kedai elektrik, jarang sangat orang kita buka kedai macam ni.   Orang kita lebih

Read More
Chatbot..apa itu chatbot?
September 9, 2019 artikel, Automatic Plugin, Dropship, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Chatbot..apa itu chatbot? Ok. Chat adalah bermaksud berborak dan bot pula membawa maksud robot atau sistem automasi. Err..kenapa pula kita perlukan chatbot. Aku larat kot nak layan pelanggan. Ya betul. Saya akuinya, tetapi itu semasa perniagaan anda masih newbie. Jika sudah berkembang, anda perlulah source yg lebih lagi. Kalau nak upah pekerja, kena bayar gaji.

Read More
Bagaimana Anda Boleh MENINGKATKAN CAPAIAN INTERNET Dalam Rumah Anda
September 3, 2019 Am, Produk, Ulasan Produk adminBISNESTEAM

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kita seringkali menghadapi capaian internet yang kebiasaannya semakin jauh akan semakin sedikit capaian internetnya. Pada kebiasaan pengguna internet akan bergerak ke semua ruang di dalam rumah mereka. Namun kadar capaian adalah kurang daripada capaian yang sepatutnya. Ini adalah kerana adanya penghalang yang boleh merendahkan kadar capaian internet anda di dalam rumah

Read More