You cannot copy content of this page

Author: adminBISNESTEAM

Author: adminBISNESTEAM

Kehidupan bukan semuanya tentang duit
October 9, 2019 artikel, Perniagaan adminBISNESTEAM

Kehidupan bukan semuanya tentang duit. Ya. Kehidupan bukan semata-mata pasal duit. Ianya berkenaan cara kita menghargai dan rasa ikhlas terhadap orang lain kerana dunia adalah sementara serta bagaimana kita berasa ketaqwaan kepada orang lain. Dunia ini sudah menjalani satu perjalanan yang sangat panjang walaupun ianya hanya sementara kerana manusia itu dalam kerugian kecuali yang bertaqwa

Read More
Berniaga dan part time masa belajar
October 5, 2019 Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Kadangkala terlalu banyak promosi, pelanggan sukar juga nak buat pilihan. Maklumlah, bukan semuanya murah dan bukan semua pelanggan ada wang besar. Teringat zaman arwah Hani Mohsin dulu “Wang Besar..wang besar”. Tuan Ezaruddin Abd Rahman salah seorang peserta masih ingat tak? Cepat sungguh masa berlalu. Gamenya sudah lain sekarang, dulu kalau nak search internet lepak je kat kafe

Read More
BELLEZA-SATU SISTEM PENGHANTARAN TERKINI UNTUK PENIAGA MUSLIM
October 3, 2019 Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Dewasa kini penghantaran barangan seperti makanan dan runcit telah menjadi trend dengan wujudnya pelbagai apps dalam aplikasi IOS mahupun Android. Tidak dapat dinafikan ianya amat memudahkan urusan seharian seseorang mahupun syarikat atau kedai dan restoran dalam mendapatkan perkhidmatan secara penghantaran terus ke lokasi yang diminta. Samada pengangkutan secara e-hailing mahupun makanan serta barangan  ianya menggunakan

Read More
BEBEL IM PODCAST-SIRI 2-TOP 3 SHOPPING DI MALAYSIA
September 30, 2019 Am, Internet, Podcast, Website Tips adminBISNESTEAM

http://bisnesteam.com/v1/mysoho/wp-content/uploads/sites/6/2019/09/Voice-12.mp3

Read More
Bila Harimau Malaya bersuara
September 29, 2019 Am, artikel, Politik adminBISNESTEAM

Minggu ini suara Malaysia berkumandang lagi di persidangan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu di New York. Hampir 15 tahun suara yang sama tidak berbisik di sana. Kali ini ianya diluahkan dengan penuh tanggungjawab oleh seorang negarawan yang sentiasa di puji oleh sesiapa saja suatu ketika dahulu. Tun M, namanya tidak asing lagi dikalangan penduduk antarabangsa. Suatu ketika

Read More
Anda nak hosting antarabangsa semurah USD$0.99? Jom baca!
September 25, 2019 Internet, Perniagaan Online, Website Tips adminBISNESTEAM

Apa khabar? Anda masih bekerja atau sudah berehat di bawah kepanasan mentari di pantai bali atau pantai terbaik dunia? Hi, nama saya Zulfaka, saya seorang perekabentuk laman sesawang lebih 10 tahun. Adakah anda datangnya dari Malaysia atau dari sebahagian dunia yang jauh dari sini? Maaflah sebab terlalu banyak saya bertanya. Sebabnya kata perpatah “The Customer

Read More
Jerebu dan kesan ke atas kesihatan
September 21, 2019 Am, artikel adminBISNESTEAM

Pagi ni macam biasa siap-siap nak hantar wife dan anak-anak. Sudah lebih seminggu keadaan melanda Semenanjung ni. Sabah dan Sarawak sudah lebih 2 minggu. Semalam seperti biasa ambil anak dari sekolah kebangsaan waktu petang. Sewaktu berborak dengan geng bapak (hehe), macam biasalah keluarlah cerita-cerita tentang macam-macam perkara. Hari tu, cerita pasal IPU menjadi topik hangat.

Read More
Benda yang kadang-kadang kita lupa lakukan
September 11, 2019 artikel, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Bulan ni kecoh dengan Buy Muslim First. Ada buat cerita macam2, kata barang Ca Ya Nun Alif tak laku. Bukan semua produk tak laku, banyak barang lagi orang kita jarang ceburi bidang tuh. Contohnya kedai barang-barang hardware, kedai bekalan barangan pertanian, kedai elektrik, jarang sangat orang kita buka kedai macam ni.   Orang kita lebih

Read More