Category: Am

Category: Am

Kisah antara 2 pilot
August 27, 2020 Am adminBISNESTEAM

Pilot Kapal Terbang: Kerja aku best boleh ke sana ke sini. Laju je naik dan turun. Pilot Lori: Kerja aku pun best boleh bawa semua barang termasuk kapal terbang. Pilot Kapal Terbang: Tapi lori lambat nak sampai lokasi. Pilot Lori: Takpa, kawasan kau tak boleh masuk. Lori boleh je masuk. Huhu Pilot Kapal Terbang: He

Read More
Bilalah nak habis PKP ni? Adeh! Tak raya deen tahun nih. Haha
April 15, 2020 Am, Kesihatan, PKP, Uncategorized adminBISNESTEAM

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Masa PKP begini koi tak dapat nak buat kerja selancar seperti biasa. Bab printing yang menjadi masalah. Bukan apa kerana mereka terpaksa mengurang pekerja dan skop printing pun cuma untuk essential team. Jadi buat sementara ni, koi design sahajalah dulu dan bila dah habis PKP nanti barulah koi print. Begitulah kejadiannya.

Read More
Podcast-Elken by Dzyne
December 3, 2019 Kewangan, Am, Apps, artikel, Internet, Kesihatan, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Elken by Dzyne adalah satu bentuk kerjasama strategik antara Elken dan Dzyne. Pasaran ke 31 buah negara. Produk sedia ada iaitu kesihatan peralatan rumah seperti mesin air, kecantikan dan juga keperluan rumah seperti sabun dan sebagainya. Negara termasuk USA, Mexico, Filipina, indonesia dan banyak lagi r. Dzyne ni syarikat dari luar dalam 6 bulan dia

Read More
Sebenarnya tak susah pun kau nak buat pahala
October 27, 2019 Am adminBISNESTEAM

Sebenarnya tak susah pun kau nak buat pahala. Tengok 2 pemuda ni lakukan. Mereka cuma buka main hole, untuk lepaskan air banjir dari melimpahi jalan raya bagi mengelakkan banjir kilat.   Sekarang hujan kalau turun, macam kena curah je airnya. Alhamdulillah, sebab masih ada hujan. India ada kawasan yang dah setahun tak turun-turun hujannya. Gali

Read More
Modal 50 sen jangan jual sampai RM1
October 21, 2019 artikel, Am, Kewangan adminBISNESTEAM

Modal 50 sen jangan jual sampai RM1 Salah tanggapan dan pemikiran tentang konsep rezeki Dahulu saya pemikiran saya agak sempit tentang rezeki, zakat dan derma atau sedekah ni. Masa sekolah dulu hanya tahu belajar, belajar dan belajar sahaja. Mentaliti orang dulu-dulu kebanyakan kena belajar pandai-pandai dan dapat pekerjaan yang bagus, bergaji besar (masa tulah) dan

Read More
BEBEL IM PODCAST-SIRI 2-TOP 3 SHOPPING DI MALAYSIA
September 30, 2019 Am, Internet, Podcast, Website Tips adminBISNESTEAM

http://bisnesteam.com/v1/mysoho/wp-content/uploads/sites/6/2019/09/Voice-12.mp3

Read More
Bila Harimau Malaya bersuara
September 29, 2019 Am, artikel, Politik adminBISNESTEAM

Minggu ini suara Malaysia berkumandang lagi di persidangan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu di New York. Hampir 15 tahun suara yang sama tidak berbisik di sana. Kali ini ianya diluahkan dengan penuh tanggungjawab oleh seorang negarawan yang sentiasa di puji oleh sesiapa saja suatu ketika dahulu. Tun M, namanya tidak asing lagi dikalangan penduduk antarabangsa. Suatu ketika

Read More
Jerebu dan kesan ke atas kesihatan
September 21, 2019 Am, artikel adminBISNESTEAM

Pagi ni macam biasa siap-siap nak hantar wife dan anak-anak. Sudah lebih seminggu keadaan melanda Semenanjung ni. Sabah dan Sarawak sudah lebih 2 minggu. Semalam seperti biasa ambil anak dari sekolah kebangsaan waktu petang. Sewaktu berborak dengan geng bapak (hehe), macam biasalah keluarlah cerita-cerita tentang macam-macam perkara. Hari tu, cerita pasal IPU menjadi topik hangat.

Read More
Bagaimana Anda Boleh MENINGKATKAN CAPAIAN INTERNET Dalam Rumah Anda
September 3, 2019 Am, Produk, Ulasan Produk adminBISNESTEAM

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kita seringkali menghadapi capaian internet yang kebiasaannya semakin jauh akan semakin sedikit capaian internetnya. Pada kebiasaan pengguna internet akan bergerak ke semua ruang di dalam rumah mereka. Namun kadar capaian adalah kurang daripada capaian yang sepatutnya. Ini adalah kerana adanya penghalang yang boleh merendahkan kadar capaian internet anda di dalam rumah

Read More
Selamat Menyambut Kemerdekaan yang ke-62 tahun Malaysiaku
August 30, 2019 Am, artikel, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Bila kau jadi IM, soalan biasa kau susah nak jawab ” Tak kerjake hari ni?”. Tu takpa lagi, ada yg mark kau “Dia tu jual dadah”. Erk! Dulu saya kerja je, gaji kecil je. Jadi saya cari alternatif lain, idea datang bila saya beli buku IK. Saya pergi kursus dia, 1st pasal ebook. Kemudian saya

Read More
You cannot copy content of this page