Category: artikel

Category: artikel

Bukan semua perkara kita boleh buat sorang-sorang: JV lagi bagus
February 7, 2020 artikel, Internet, Internet Marketing, Kewangan, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Dalam famili ada macam2 perangai, dalam banyak perangai tak semua akan setuju dalam beberapa perkara. Tidak kiralah bab kewangan, harta, bil2 pun kadang2 gaduh juga. Biasalah, bila satu benda jadi, ada yang cuma tahu letakkan kesalahan kepada seseorang. Err. dalam politik pun sama saja, kadang2 ada yang dikambing hitamkan. Sama dalam bab perniagaan, ada yang

Read More
Podcast-Elken by Dzyne
December 3, 2019 Kewangan, Am, Apps, artikel, Internet, Kesihatan, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Elken by Dzyne adalah satu bentuk kerjasama strategik antara Elken dan Dzyne. Pasaran ke 31 buah negara. Produk sedia ada iaitu kesihatan peralatan rumah seperti mesin air, kecantikan dan juga keperluan rumah seperti sabun dan sebagainya. Negara termasuk USA, Mexico, Filipina, indonesia dan banyak lagi r. Dzyne ni syarikat dari luar dalam 6 bulan dia

Read More
Dunia freelancer dan cabaran dipenghujung zaman
November 11, 2019 artikel, Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Seminggu dua ni banyak produk digital yg offer dan kandungannya yg agak bagus. Cuma kosnya enggak cukup dong. Freelancer macam saya amat perlukan kerja2 kecil seperti membina laman web, name card dan sebagainya. Hari ini saya letakkan contoh portfolio saya dalam website saya. Harap dapatlah sedikit kerja pada minggu2 yg mendatang. Modal sebelum ni banyak

Read More
Orang berjaya sebab kuat kerja betulke?
October 25, 2019 Perniagaan, artikel, Dropship, Kewangan, Motivasi, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Koi sekarang kalau kerja sampai lewat malam badan dah tak kuat macam dulu. Walaupun tak kerja berat, badan kita ni ada limit juga. Dulu masa muda-muda, pukul 3-4 pagi boleh je buka laptop buat kerja. Bila ingat je buka laptop dan buat saja.   Sekarang nak kerja lebih pukul 1, badan dah rasa berat. Walaupun

Read More
Modal 50 sen jangan jual sampai RM1
October 21, 2019 artikel, Am, Kewangan adminBISNESTEAM

Modal 50 sen jangan jual sampai RM1 Salah tanggapan dan pemikiran tentang konsep rezeki Dahulu saya pemikiran saya agak sempit tentang rezeki, zakat dan derma atau sedekah ni. Masa sekolah dulu hanya tahu belajar, belajar dan belajar sahaja. Mentaliti orang dulu-dulu kebanyakan kena belajar pandai-pandai dan dapat pekerjaan yang bagus, bergaji besar (masa tulah) dan

Read More
5 Cara Jimat Duit-Pilihan ditangan anda
October 18, 2019 Kewangan adminBISNESTEAM

5 Cara Jimat Duit-Pilihan ditangan anda 1. Makan di kedai atau di rumah? Jika anda seorang, lebih baik makan di kedai sahaja dan selain anda begitu sibuk dengan tugas harian. Jika anda berkeluarga maka pilihan yang lebih baik adalah makan di rumah. Bukan sahaja makan di rumah itu lebih jimat tapi lebih mengeratkan hubungan kekeluargaan

Read More
Kehidupan bukan semuanya tentang duit
October 9, 2019 artikel, Perniagaan adminBISNESTEAM

Kehidupan bukan semuanya tentang duit. Ya. Kehidupan bukan semata-mata pasal duit. Ianya berkenaan cara kita menghargai dan rasa ikhlas terhadap orang lain kerana dunia adalah sementara serta bagaimana kita berasa ketaqwaan kepada orang lain. Dunia ini sudah menjalani satu perjalanan yang sangat panjang walaupun ianya hanya sementara kerana manusia itu dalam kerugian kecuali yang bertaqwa

Read More
Bila Harimau Malaya bersuara
September 29, 2019 Am, artikel, Politik adminBISNESTEAM

Minggu ini suara Malaysia berkumandang lagi di persidangan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu di New York. Hampir 15 tahun suara yang sama tidak berbisik di sana. Kali ini ianya diluahkan dengan penuh tanggungjawab oleh seorang negarawan yang sentiasa di puji oleh sesiapa saja suatu ketika dahulu. Tun M, namanya tidak asing lagi dikalangan penduduk antarabangsa. Suatu ketika

Read More
Jerebu dan kesan ke atas kesihatan
September 21, 2019 Am, artikel adminBISNESTEAM

Pagi ni macam biasa siap-siap nak hantar wife dan anak-anak. Sudah lebih seminggu keadaan melanda Semenanjung ni. Sabah dan Sarawak sudah lebih 2 minggu. Semalam seperti biasa ambil anak dari sekolah kebangsaan waktu petang. Sewaktu berborak dengan geng bapak (hehe), macam biasalah keluarlah cerita-cerita tentang macam-macam perkara. Hari tu, cerita pasal IPU menjadi topik hangat.

Read More
Benda yang kadang-kadang kita lupa lakukan
September 11, 2019 artikel, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Bulan ni kecoh dengan Buy Muslim First. Ada buat cerita macam2, kata barang Ca Ya Nun Alif tak laku. Bukan semua produk tak laku, banyak barang lagi orang kita jarang ceburi bidang tuh. Contohnya kedai barang-barang hardware, kedai bekalan barangan pertanian, kedai elektrik, jarang sangat orang kita buka kedai macam ni.   Orang kita lebih

Read More
You cannot copy content of this page