Category: Perniagaan Online

Category: Perniagaan Online

Bukan semua perkara kita boleh buat sorang-sorang: JV lagi bagus
February 7, 2020 artikel, Internet, Internet Marketing, Kewangan, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Dalam famili ada macam2 perangai, dalam banyak perangai tak semua akan setuju dalam beberapa perkara. Tidak kiralah bab kewangan, harta, bil2 pun kadang2 gaduh juga. Biasalah, bila satu benda jadi, ada yang cuma tahu letakkan kesalahan kepada seseorang. Err. dalam politik pun sama saja, kadang2 ada yang dikambing hitamkan. Sama dalam bab perniagaan, ada yang

Read More
Podcast-Elken by Dzyne
December 3, 2019 Kewangan, Am, Apps, artikel, Internet, Kesihatan, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Elken by Dzyne adalah satu bentuk kerjasama strategik antara Elken dan Dzyne. Pasaran ke 31 buah negara. Produk sedia ada iaitu kesihatan peralatan rumah seperti mesin air, kecantikan dan juga keperluan rumah seperti sabun dan sebagainya. Negara termasuk USA, Mexico, Filipina, indonesia dan banyak lagi r. Dzyne ni syarikat dari luar dalam 6 bulan dia

Read More
Dunia freelancer dan cabaran dipenghujung zaman
November 11, 2019 artikel, Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Seminggu dua ni banyak produk digital yg offer dan kandungannya yg agak bagus. Cuma kosnya enggak cukup dong. Freelancer macam saya amat perlukan kerja2 kecil seperti membina laman web, name card dan sebagainya. Hari ini saya letakkan contoh portfolio saya dalam website saya. Harap dapatlah sedikit kerja pada minggu2 yg mendatang. Modal sebelum ni banyak

Read More
The Best Chatbot Plugin for WordPress Website – FREE | Collect.chat
October 31, 2019 Internet, Apps, Automatic Plugin, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

   Get a free a chatbot plugin for your WordPress website – https://wordpress.org/plugins/collect… 👉 Drag and drop bot builder with over 50 templates to choose from. 👉 Make your conversations smart with branching. 👉 And get detailed analytics reports It’s the best WordPress plugin for email capture and lead generation! Q&A Story By 2025,

Read More
Orang berjaya sebab kuat kerja betulke?
October 25, 2019 Perniagaan, artikel, Dropship, Kewangan, Motivasi, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Koi sekarang kalau kerja sampai lewat malam badan dah tak kuat macam dulu. Walaupun tak kerja berat, badan kita ni ada limit juga. Dulu masa muda-muda, pukul 3-4 pagi boleh je buka laptop buat kerja. Bila ingat je buka laptop dan buat saja.   Sekarang nak kerja lebih pukul 1, badan dah rasa berat. Walaupun

Read More
Berniaga dan part time masa belajar
October 5, 2019 Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Kadangkala terlalu banyak promosi, pelanggan sukar juga nak buat pilihan. Maklumlah, bukan semuanya murah dan bukan semua pelanggan ada wang besar. Teringat zaman arwah Hani Mohsin dulu “Wang Besar..wang besar”. Tuan Ezaruddin Abd Rahman salah seorang peserta masih ingat tak? Cepat sungguh masa berlalu. Gamenya sudah lain sekarang, dulu kalau nak search internet lepak je kat kafe

Read More
BELLEZA-SATU SISTEM PENGHANTARAN TERKINI UNTUK PENIAGA MUSLIM
October 3, 2019 Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Dewasa kini penghantaran barangan seperti makanan dan runcit telah menjadi trend dengan wujudnya pelbagai apps dalam aplikasi IOS mahupun Android. Tidak dapat dinafikan ianya amat memudahkan urusan seharian seseorang mahupun syarikat atau kedai dan restoran dalam mendapatkan perkhidmatan secara penghantaran terus ke lokasi yang diminta. Samada pengangkutan secara e-hailing mahupun makanan serta barangan  ianya menggunakan

Read More
Anda nak hosting antarabangsa semurah USD$0.99? Jom baca!
September 25, 2019 Internet, Perniagaan Online, Website Tips adminBISNESTEAM

Apa khabar? Anda masih bekerja atau sudah berehat di bawah kepanasan mentari di pantai bali atau pantai terbaik dunia? Hi, nama saya Zulfaka, saya seorang perekabentuk laman sesawang lebih 10 tahun. Adakah anda datangnya dari Malaysia atau dari sebahagian dunia yang jauh dari sini? Maaflah sebab terlalu banyak saya bertanya. Sebabnya kata perpatah “The Customer

Read More
Benda yang kadang-kadang kita lupa lakukan
September 11, 2019 artikel, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Bulan ni kecoh dengan Buy Muslim First. Ada buat cerita macam2, kata barang Ca Ya Nun Alif tak laku. Bukan semua produk tak laku, banyak barang lagi orang kita jarang ceburi bidang tuh. Contohnya kedai barang-barang hardware, kedai bekalan barangan pertanian, kedai elektrik, jarang sangat orang kita buka kedai macam ni.   Orang kita lebih

Read More
You cannot copy content of this page