Category: Perniagaan

Category: Perniagaan

Bukan semua perkara kita boleh buat sorang-sorang: JV lagi bagus
February 7, 2020 artikel, Internet, Internet Marketing, Kewangan, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Dalam famili ada macam2 perangai, dalam banyak perangai tak semua akan setuju dalam beberapa perkara. Tidak kiralah bab kewangan, harta, bil2 pun kadang2 gaduh juga. Biasalah, bila satu benda jadi, ada yang cuma tahu letakkan kesalahan kepada seseorang. Err. dalam politik pun sama saja, kadang2 ada yang dikambing hitamkan. Sama dalam bab perniagaan, ada yang

Read More
Podcast-Elken by Dzyne
December 3, 2019 Kewangan, Am, Apps, artikel, Internet, Kesihatan, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Elken by Dzyne adalah satu bentuk kerjasama strategik antara Elken dan Dzyne. Pasaran ke 31 buah negara. Produk sedia ada iaitu kesihatan peralatan rumah seperti mesin air, kecantikan dan juga keperluan rumah seperti sabun dan sebagainya. Negara termasuk USA, Mexico, Filipina, indonesia dan banyak lagi r. Dzyne ni syarikat dari luar dalam 6 bulan dia

Read More
Dunia freelancer dan cabaran dipenghujung zaman
November 11, 2019 artikel, Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Seminggu dua ni banyak produk digital yg offer dan kandungannya yg agak bagus. Cuma kosnya enggak cukup dong. Freelancer macam saya amat perlukan kerja2 kecil seperti membina laman web, name card dan sebagainya. Hari ini saya letakkan contoh portfolio saya dalam website saya. Harap dapatlah sedikit kerja pada minggu2 yg mendatang. Modal sebelum ni banyak

Read More
Orang berjaya sebab kuat kerja betulke?
October 25, 2019 Perniagaan, artikel, Dropship, Kewangan, Motivasi, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Koi sekarang kalau kerja sampai lewat malam badan dah tak kuat macam dulu. Walaupun tak kerja berat, badan kita ni ada limit juga. Dulu masa muda-muda, pukul 3-4 pagi boleh je buka laptop buat kerja. Bila ingat je buka laptop dan buat saja.   Sekarang nak kerja lebih pukul 1, badan dah rasa berat. Walaupun

Read More
Kehidupan bukan semuanya tentang duit
October 9, 2019 artikel, Perniagaan adminBISNESTEAM

Kehidupan bukan semuanya tentang duit. Ya. Kehidupan bukan semata-mata pasal duit. Ianya berkenaan cara kita menghargai dan rasa ikhlas terhadap orang lain kerana dunia adalah sementara serta bagaimana kita berasa ketaqwaan kepada orang lain. Dunia ini sudah menjalani satu perjalanan yang sangat panjang walaupun ianya hanya sementara kerana manusia itu dalam kerugian kecuali yang bertaqwa

Read More
Berniaga dan part time masa belajar
October 5, 2019 Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Kadangkala terlalu banyak promosi, pelanggan sukar juga nak buat pilihan. Maklumlah, bukan semuanya murah dan bukan semua pelanggan ada wang besar. Teringat zaman arwah Hani Mohsin dulu “Wang Besar..wang besar”. Tuan Ezaruddin Abd Rahman salah seorang peserta masih ingat tak? Cepat sungguh masa berlalu. Gamenya sudah lain sekarang, dulu kalau nak search internet lepak je kat kafe

Read More
BELLEZA-SATU SISTEM PENGHANTARAN TERKINI UNTUK PENIAGA MUSLIM
October 3, 2019 Internet, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Dewasa kini penghantaran barangan seperti makanan dan runcit telah menjadi trend dengan wujudnya pelbagai apps dalam aplikasi IOS mahupun Android. Tidak dapat dinafikan ianya amat memudahkan urusan seharian seseorang mahupun syarikat atau kedai dan restoran dalam mendapatkan perkhidmatan secara penghantaran terus ke lokasi yang diminta. Samada pengangkutan secara e-hailing mahupun makanan serta barangan  ianya menggunakan

Read More
Benda yang kadang-kadang kita lupa lakukan
September 11, 2019 artikel, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Bulan ni kecoh dengan Buy Muslim First. Ada buat cerita macam2, kata barang Ca Ya Nun Alif tak laku. Bukan semua produk tak laku, banyak barang lagi orang kita jarang ceburi bidang tuh. Contohnya kedai barang-barang hardware, kedai bekalan barangan pertanian, kedai elektrik, jarang sangat orang kita buka kedai macam ni.   Orang kita lebih

Read More
Selamat Menyambut Kemerdekaan yang ke-62 tahun Malaysiaku
August 30, 2019 Am, artikel, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Bila kau jadi IM, soalan biasa kau susah nak jawab ” Tak kerjake hari ni?”. Tu takpa lagi, ada yg mark kau “Dia tu jual dadah”. Erk! Dulu saya kerja je, gaji kecil je. Jadi saya cari alternatif lain, idea datang bila saya beli buku IK. Saya pergi kursus dia, 1st pasal ebook. Kemudian saya

Read More
Testimoni Japan Method
August 24, 2019 Dropship, Perniagaan, Perniagaan Online adminBISNESTEAM

Ya! Ini bukannya gurauan.. Ini serius! Sebab kita nak pastikan pembeli ebook JapanMethod yang terawal ni sahaja yang berpeluang untuk menyelam ke dasar lubuk online barang jepun ini.. Pastu buat duit kaw kaw dengan bawa masuk barang-barang hot dari sana. Nak beli 1 unit boleh.. banyak unit pun boleh.. Yang best skali, ada 3 lubuk

Read More
You cannot copy content of this page